2013. augusztus 27., kedd

MALÁJI TORNYOS CSIGA! AKVÁRIUM KARBANTARTÓ! 25.DB - Jelenlegi ára: 549 Ft


25. DB-OT  549FT-ÉRT! ÖNKÖLTSÉGI ÁRON! EGÉSZSÉGES, NEM FERTŐZÖTT CSIGÁK, ERRŐL AKÁR SZEMÉLYESEN IS MEGGYÖZŐDHETSZ. A GYEREK AKVÁRIUMÁBAN MEGSZAPORODTAK EZÉRT ELADÓAK.
Maláji tornyos csiga 3-12. mm-es, gyorsan nő!
Vastagabb, 5-6 cm-s aljzatot érdemes időnként egy kicsit kézzel átforgatni, hogy a friss víz egy kicsit átjárja, és a szemek között esetlegesen megrekedt gázok felszabaduljanak. Sokan ódzkodnak tőle, de nálunk bevált, így javasoljuk a maláji tornyoscsiga (Melanoides tuberculata) telepítését. Ez a csigafaj az aljzatban él, innen táplálkozik. Általában elhalt növényi maradványokat és az aljzatra jutó, ott el nem fogyasztott ételmaradékokat fogyasztja. Mivel az aljzatban él, annak a felső 1-2 cm-s rétegét rendszeresen áttúrja.   Nappal kevésbé látni őket, de az esti etetésnél  szép látvány, ahogy ellepik az aljzatot, főleg azokon a helyeken, ahova a halaknak szánt eleség lehullott. Este, lámpaoltás után bújnak elő, és általában az akvárium üvegfalán, terep tárgyakon, háttereken legelésznek tovább. Ilyenkor viszonylag könnyen, nagy számban össze lehet gyűjteni a feleslegesnek ítélt többletet. A növényekben egyébként nem okoznak kárt, még nem tapasztaltuk, hogy megrágták volna bármelyiket is. Sokak szerint a maláji tornyoscsiga indikátornak is bevált, hiszen ha nappal is megjelennek az üvegen, az a vízminőségben bekövetkezett változásra utalhat, pl. az oxigén alacsony szintjére.
Tudományos név : Melanoides tuberculata
Magyar név: Maláj tornyoscsiga
Csoport: Gerinctelenek
Származás: Dél-Ázsia
Testhossz: 3 cm
Természetes élőhely: Trópusi és szubtrópusi vidékeken Afrikától egészen Délkelet-Ázsiáig.
Viselkedés: Békés, a halakat nem bántja. Csigaevő halakkal ne tartsuk.
Táplálkozás: Akváriumi maradékokat, algákat eszik, a talajban kutat eleség után.
Szaporítás: Könnyű
Medence: Minimum 10 literes
Halnépesség: 10 literre 3-4 csiga
Dekoráció: A növényeket nem bántják, a talajban élnek, ezért megfelelő talajvastagságról gondoskodni kell.
Hőmérséklet: 16-27 °C
pH: 6-8, 5
Keménység: 7-20NK°
Megjegyzés: A Maláj tornyoscsiga háza hosszúkás, spirális alakú, általában 5 ilyen spirállal. A csigaház színe világosbarna, vörösesbarna pöttyökkel, amik spirálisan húzódnak a házon. A Maláj tornyoscsiga bármely akvárium számára hasznos lehet, hiszen nem rágja meg a növényeket egyáltalán, ugyanakkor a táplálék után kutatva a talajt túrja át, így átszellőzteti azt. Ez rendkívül jó hatással van a növényes akváriumokban a növények gyökérzetének a növekedésére. Éjszakai állatok, általában ritkán látni őket napközben, mert beássák magukat a talajba!    Postázhatom is!


Jelenlegi ára: 549 Ft

Az aukció vége: 2013-09-15 20:20
. MALÁJI TORNYOS CSIGA! AKVÁRIUM KARBANTARTÓ! 25.DB - Jelenlegi ára: 549 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése